Lekkere soep van zevenblad

De meeste tuinliefhebbers hebben een hekel aan onkruid. Dus gaan ze dat te lijf. Onkruid is niet alleen maar lastig. Je kunt er ook veel mee. Opeten bijvoorbeeld. Veel onkruiden zijn waardevolle planten voor insecten, maar ze zijn ook rijk aan vitamines en mineralen of hebben een geneeskrachtige werking.

Zevenblad
Zevenblad is misschien wel het bekendste onkruid. Zevenblad is gezond én lekker om te eten. De beste oogsttijd is in het voorjaar. Van zevenblad kun je de bladeren en steeltjes eten.

Benodigdheden

  • Boter
  • Ui, fijn gesneden
  • Wortel, fijngesneden
  • Prei, in kleine ringetjes gesneden
  • Look, in kleine ringetjes gesneden
  • Knoflook, fijngehakt
  • Bloem
  • Groentebouillon (1 liter is voor vier personen)
  • Zevenblad, gewassen en in reepjes gesneden

Voeg de ingrediënten naar smaak toe.

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een soeppan en smoor daarin de ui. Doe de overige groenten erbij behalve het zevenblad. Smoor de groenten tot ze goed heet zijn en slap worden. Op een middelmatig tot laag vuur. Het mag niet verbranden.
  • Voeg wat bloem toe. Hoe meer bloem des te meer de soep bindt. Een licht gebonden soep is wat verfijnder. Roer de bloem goed door de groenten. Voeg eventueel nog wat boter toe.
  • Schenk langzaam de warme bouillon in de pan en blijf goed roeren. Laat de soep niet koken.
  • Op het einde het zevenblad toevoegen en goed verwarmen. Niet koken.

Eet smakelijk!

 
Terug naar actiepagina>> 

Gerelateerd

{{ item.title }}

{{ item.excerpt }}