'Natuurlijke tuinen zorgen voor balans en een schone grond'

Als kind was ik al verwonderd door de prachtige natuur van de Drentsche Aa. Met het schepnet het gebied in om visjes te vangen, zwemmen, kanoën toen dat nog kon. Nog steeds kom ik er vaak. Je stapt direct een andere wereld in. Ik besef steeds meer dat het uniek is dat we in zo’n prachtig gebied mogen wonen. Dat er ook nog drinkwater gemaakt wordt uit het Drentsche Aa water maakt het helemaal bijzonder.

Als je je verwondert, wil je ook zorgen. Dat heb ik ook. Zorgen dat het mooi blijft, en schoon. Voor nu en voor de toekomst. Als ecologisch hovenier merk ik dat mensen steeds meer vervreemden van de natuur. Als we hoornaars, mieren of bijen in de tuin zien, dan willen we ze vaak direct verjagen. We willen bestrating omdat het makkelijk is in onderhoud. We grijpen naar de spuitbus met gif voor een snel resultaat.

Ik adviseer mensen om ‘natuurlijke tuinen’ aan te leggen. Zonder gifstoffen wordt je tuin rijker. Insecten en vogels maken het levendiger en leuker. Het is goed voor de balans en je krijgt een gezonde tuin. En de grond blijft schoon. Voor ons, en later voor onze kinderen.

Zo blijft het drinkwater uit de beek schoon en kunnen ook de generaties na ons zich blijven verwonderen over de Drentsche Aa.

Zonder gifstoffen wordt je tuin rijker

- Cindy de Jonge

Hark

Hark

Ook interessant

{{ item.title }}

{{ item.excerpt }}

Andere verhalen

{{ item.title }}

{{ item.excerpt }}