Zevenblad

Wieden, schoffelen en/of steken

Onkruid in de borders is meestal een teken van een weinig onderhouden border of dat er veel onbegroeide plekken aanwezig zijn. Zo krijgt onkruid de kans om daar te groeien. Onkruid kun je op verschillende manieren verwijderen: wieden, schoffelen, steken of onkruidbestrijdingsmiddelen. Op een natuurlijke manier houd je met cacaodoppen vervelende  gasten als onkruid, slakken en katten uit je borders.

Wieden
Bij wieden verwijder je handmatig de grotere onkruiden in je tuin. Het voordeel hiervan is dat je de wortels van het onkruid vaak in zijn geheel meetrekt. Zo groeit het onkruid niet verder. Weg = Weg

Schoffelen
Met de schoffel maak je de toplaag van de bodem los. Zo kun je het onkruid oprapen. Door wieden en schoffelen maak je de tuin schoon. Hierna ruim je met een hark het  onkruid op. Tip: Schoffel op een warme zonnige dag. Laat het vuil na het schoffelen een uur liggen en hark het eenvoudig uit de tuin. Het onkruid is dan geslonken en kun je eenvoudig afvoeren.

Steken van onkruid
Soms is het nodig om onkruid te steken. Dit is vaak bij moeilijk doordringbare grond. Het onkruid steek je er compleet met wortel uit. Zevenblad is hier een voorbeeld  van. Na het los steken van de grond, verwijder je de worteldelen handmatig.

 

 

Terug naar actiepagina>> 

Gerelateerd

{{ item.title }}

{{ item.excerpt }}